Home Nieuws 29 juni t/m 5 juli 2017 7-daagse reis naar Krakau met Pelikaan en Nederlands Politieorkest

Veilig op reis met Pelikaan Reizen

LET OP: AANMELDEN KAN TOT 5 MEI ! ! ! !

Meer dan vijf eeuwen lang was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Hoewel dat vandaag de dag niet meer het geval is, heeft de stad nog steeds een statige, elegante sfeer. Krakau is door UNESCO zelfs uitgeroepen tot één van de belangrijkste historische steden ter wereld! Het oude centrum is een opeenstapeling van historische gebouwen, herenhuizen en kerken. In die gebouwen vindt u veel musea, winkels, restaurants en bars. De stad leeft volop, mede door het grote aantal studenten dat hier woont. Fijn detail is dat het stadscentrum vrij compact is, waardoor u het gemakkelijk te voet kunt verkennen. Een veelzijdige bestemming voor een stedentrip!

BEKNOPT PROGRAMMA

Dag 1, donderdag 29 juni 2017
  • Vertrek in de ochtend per touringcar vanuit Driebergen, Eindhoven en Venlo naar Krakau met een overnachting in Oost-Duitsland
  • Na de nodige tussenstops aankomst in Oost-Duitsland
  • In de avond aankomst bij het hotel in Oost-Duitsland en inchecken bij het hotel
  • Diner en overnachting in het hotel in Oost-Duitsland
Dag 2, vrijdag 30 juni 2017
  • Ontbijt en uitchecken in het hotel in Oost-Duitsland
  • Vroeg vertrek vanuit Oost-Duitsland naar Krakau
  • Aankomst in Krakau in de loop van de middag
  • Inchecken bij het hotel in Krakau
  • We wonen het concert bij van NL Politieorkest op de Kleine Markt
  • Diner in het hotel
  • Om 20.00 uur avondconcert bijwonen van NL Politieorkest. Let op, afhankelijk van de rust- en rijdtijdenwet kunt u gebruik maken van de touringcar in de avond. Omdat we vanochtend al vroeg uit Duitsland vertrokken zijn, kan de touringcar niet tot laat gebruikt worden in verband met deze rust- en rijtijdenwet.
Dag 3, zaterdag 1 juli 2017
  • Ontbijt in het hotel
  • In de ochtend rijden we naar concentratiekamp Auschwitz voor een indrukwekkend bezoek, dat niemand onberoerd laat. Het kamp is na de bevrijding in januari 1945 door de Sovjettroepen intact gelaten als blijvend monument. De gevangenisbarakken herbergen een museum dat de geschiedenis van het kamp en van de vervolging in Europa toont. Samen met een gids brengen we een bezoek aan het kamp, waar u stil van wordt.
  • In de middag bezoek aan de zoutmijn onder leiding een Engels- of Duitssprekende gids. We vertrekken per touringcar naar één van de oudste zoutmijnen ter wereld en UNESCO-werelderfgoed. Onder leiding van een Engelssprekende of Duitssprekende gids
  • ontdekken we deze bijzondere bezienswaardigheid. 378 trappen brengen u naar een diepte van maar liefst 64 meter. We zien verschillende zalen met standbeelden van historische figuren die in zout zijn uitgehouwen. Het hoogtepunt is de kapel waar alles inclusief de kroonluchters zijn uitgehouwen uit rotsachtig zout.
  • Diner in restaurant nabij de zoutmijn
  • Bijwonen van het concert van het NL Politieorkest
  • We rijden terug naar ons hotel
Dag 4, zondag 2 juli 2017
  • We rijden naar Krynica
  • Lunch in een restaurant in Krynica
  • Vrijetijd in Krynica, bekend vanwege de vele natuurlijke bronnen
  • Om 16.00 uur concert bijwonen van het NL Politieorkest
  • Na het concert rijden we terug naar ons hotel
  • Diner in een restaurant in Krynica of onderweg
  • Aansluitend rijden we terug naar het hotel
Dag 5, maandag 3 juli 2017
  • Ontbijt in het hotel
  • In de ochtend stadswandeling onder leiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids
  • In de middag bezoek aan Wawel kasteel. De Wawel heuvel vormt het hart van Krakau. Op deze kleine heuvel midden in de stad staat het fantastische Wawel kasteel met op de binnenplaats de grote Wawel kathedraal. In het kasteel kunt u proeven van het leven van de vele koningen uit de Poolse geschiedenis, die in de kathedraal hun laatste rustplaats hebben gevonden. Dit bezoek is zonder gids.
  • Diner in het hotel
Dag 6, dinsdag 4 juli 2017
  • Ontbijt en uitchecken in het hotel
  • In de ochtend bezoeken we Schindler’s factory. Schindler’s factory werd wereldberoemd door de Oscarwinnende film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg. Het verhaal speelt zich even buiten het centrum van Krakau af, in een emaille fabriek onder leiding van de Duitse Oskar Schindler. Slechts een klein deel van het museum gaat over Schindler, zijn fabriek en zijn lijst waarop de namen stonden van de mensen van wie hij het leven kon redden. Zo kunt u zijn oude kantoor bekijken, volledig ingericht met meubels uit de tijd dat Schindler er zelf nog werkte. Het grootste deel van het museum laat u kennis maken met de stad Krakau onder nazi-bezetting. De geluidsfragmenten, films en foto’s geven een beeld uit die tijd. Een bijzonder leerzaam en indrukwekkend museum, dat u eigenlijk niet mag missen. Dit bezoek is onder leiding van een Engelssprekende gids.
  • Aansluitend vertrek naar ons overnachtingshotel in Oost-Duitsland
  • Inchecken, diner en overnachting in het hotel in Oost-Duitsland
Dag 7, woensdag 5 juli 2017
  • Uitchecken bij het hotel
  • Vroeg vertrek per touringcar vanuit Oost-Duitsland naar Venlo, Eindhoven en Driebergen.
  • Lunch en eventueel diner onderweg op eigen gelegenheid.
  • Aankomst in Venlo, Eindhoven en Driebergen.

Voor meer informatie en prijzen klik: Volledige informatie.

Klik op downloaden voor het Inschrijfformulier. Hier downloaden, invullen en opsturen.

Klik voor Aanvullende informatie.