Home Tour de Blauw Fietstocht van de Noordkaap naar Doorn

Fietstocht van de Noordkaap naar Doorn

8.00 - 17.00
 • start date 16 Jun 2018
 • end date 28 Jun 2018
 • venue

Begin zomer 2018 staat er een waanzinnig uitdagende 10 daagse fietstocht van de Noordkaap naar Doorn op het programma. We fietsen met de ‘Wounded Warriors’, een groep militairen en veteranen met PTSS en een groep jongeren van Pluryn. Samen gaan we onze fysieke grenzen verleggen. Stichting Blauw heeft al €1000,- gesponsord voor de kleding. Uiteraard is er nog veel meer geld en hulp nodig voor dit project. De sluitingsdatum is half januari. Sponsor ons of fiets mee!

Lees hier meer over de ‘Wounded Warriors‘ en Pluryn.


Dit schrijft de Wounded Warriors Cycling Team over het evenement:

Noordkaap – Doorn: van de Eenzaamheid terug naar de basis

juni 18, 2018 @ 08:00juni 27, 2018 @ 17:00

Op 31 augustus 2015 vertrokken 35 lichamelijk en/of psychisch gewonden veteranen/(ex-) geüniformeerden met begeleiders richting Sarajevo. De deelnemers gingen in deze fietstocht bewust hun angsten tegemoet aangezien velen van hen in Bosnië zijn getraumatiseerd. In de voorbereiding op deze trip is gebleken dat de deelnemers veel baat hebben bij sporten, het contact met lotgenoten en het hebben van een nieuw doel in het leven.

2018

WWNL en het I CAN Wounded Warriors Cycling Team (ICWWCT) gaan op 18 juni 2018 daarom een vervolg geven aan deze tocht en zij hebben besloten dit te doen onder de naam Wounded Warriors Life Ride met als ondertitel Noordkaap – Doorn: van de Eenzaamheid terug naar de basis. Een evenement van, voor en door mensen met een lichamelijke en/of psychische verwonding. Het evenement krijgt een meer fondsenwervend karakter en staat open voor meerdere doelgroepen. De deelnemers fietsen non-stop van de Noordkaap (Tromsø, Noorwegen) naar het “Veteranen Instituut” op de basis in Doorn. Het achterliggende idee is dat een lichamelijk en/of psychisch gewonden (ex-) militairen/(ex-) geüniformeerden enkel en alleen goed/beter kan functioneren wanneer hij een stabiele en warme basis heeft. WWNL zoekt voor de editie van 2018 een aansluiting met andere doelgroepen zoals jongeren uit de Jeugdhulpverlening. Inmiddels is bekend dat het I CAN Wounded Warriors Cycling Team samen met 12 jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel of met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (zorgaanbieder PLURYN) gezamenlijk dit avontuur aangaan.

Via dit project wil WWNL en het ICWWCT invulling geven aan onderstaande doelen:

 • De doelgroep activeren en motiveren tot het leiden van een gezond leven in balans.
 • Lotgenoten en buddy’s met elkaar in contact brengen.
 • Erkenning en waardering uiten –zowel binnen de organisatie als ook naar een breder publiek- vis á vis de doelgroep.
 • Bewustwording en maatschappelijke aandacht creëren voor lichamelijk en/of psychisch gewonden (ex-) militairen/(ex- )geüniformeerden.
 • Participeren in de maatschappij (Inclusie)
 • Acceptatie van psychische en lichamelijke verwondingen.
 • Tegengaan van bestaansverschraling en psychische decompensatie
 • Vergroten van zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde
 • Erkenning en waardering voor jou als persoon.
 • Zingeving

One thought on “Fietstocht van de Noordkaap naar Doorn

 1. Ik vind het jammer dat hier te weinig aandacht voor gegeven is.
  ik hoorde het pas toen ik aan de Toer de Blauw meedeed.
  jammer maar dat merk ik ook aan de toer de Blauw. te weinig aandacht bij de mensen alleen bij de insiders. Volgens mij verlies je daar aandacht, interesse en geld mee.
  Ik heb dat vorig jaar ook al aangegeven bij de toer de Blauw.
  gr. Mart Dofferhoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites