Home Tour de Blauw Freedomride

• start date 05 May 2019
  • end date 05 May 2019
  • venue

Aanmelden NU mogelijk. Op 5 mei herdenken we 75 jaar bevrijding van Zuid Nederland. Fiets met ons een indrukwekkende route samen met onze vrienden Wounded Warriors. Het initiatief voor de Freedom Ride wordt mede mogelijk gemaakt door V-fonds die zich inzet voor Vrijheid en Democratie en eert alle oorlogshelden die voor onze vrijheid strijden. We rijden dit jaar in gezelschap van onze vrienden van Cycling Group Wounded Warriors. De uitnodiging voor deze toer kwam via WEP Waardering Erkenning Politie. Freedom Ride wordt ook gesponsord door Jumbo en Visma.

Rijd mee met ons gezelschap. Geef u HIER op.

———————————————-

Wanneer u NIET via ons wilt fietsen met een peloton, kunt u ook kiezen uit 4 toertochten georganiseerd door Freedom Ride zelf. Dan rijdt u dus NIET met ons mee:

• Pelotonstocht 90 km – slechts 750 plaatsen beschikbaar. vol = vol
  • Vrije toertocht 130 km
  • Vrije toertocht 75 km
  • Recreatietocht 35 km. Voor het hele gezin. Geen racefietsers en MTB’ers toegestaan.

Inschrijven via de website van freedom-ride kan HIER

Wat is de Freedom Ride

De Freedom Ride is een Bevrijdingsfestival maar dan met elkaar op de fiets! De Freedom Ride is bedacht door wielerploeg Team Jumbo-Visma en de Stichting Waardering Erkenning Politie.

Samen met partners als het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de Stichting Liberation Route Europe en het nationaal comité 4 en 5 mei vieren we de waarden vrijheid en democratie op een sportieve manier.

In de Freedom Ride ontmoeten topsporters, militairen, veteranen, politiemensen en fietsliefhebbers elkaar als gelijken op de fiets en rijden we samen langs historische plekken die belangrijk zijn voor het –historisch- besef van vrede en vrijheid.

De combinatie van een sportieve activiteit met het ontmoeten van (ex)-topsporters, veteranen die vochten voor vrijheid en democratie en militairen en politiemensen die de vrijheid en democratie dagelijks beschermen plus het stilstaan bij het verleden maakt deze tocht, die we letterlijk in vrijheid kunnen fietsen, een bijzondere gebeurtenis.

Elk jaar doet de Freedom Ride een andere provincie aan. Op 5 mei 2019 staan we stil bij het erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in de provincie Overijssel.

De editie van 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Overijssel, de gemeente Hellendoorn, gemeente Rijssen-Holten en de Stichting Sportevenementen Hellendoorn – Nijverdal.

• Price: vanaf 12,50 pp
  • Tickets: