Home Suffolk Regiment Honour Ride 2019

• end date 01 Jan 1970
  • venue

Suffolk Regiment Honour Ride 2019

Leden van het I Can Wounded Warriors Cycling Team (ICWWCT) en Ride 2 Live Life (R2LL) hebben zaterdag 22 september de viering van de bevrijding van Weert in 1944 luister bijgezet.

ICWWCT en R2LL rijden door heel Nederland etappes, niet zomaar etappes maar hele bijzondere etappes. De Suffolk Regiment Honour Ride is een koers die in de laatste categorie valt. Op initiatief van Weertenaar en ICWWCT-lid John Op’t Roodt, waarvoor hulde, brengt deze rit de coureurs van een voorstad van Brussel naar Weert. Daarmee volgen de fietsers grotendeels de voetsporen van de mannen van het Suffolk Regiment. In 1944 leggen zij deze route af om op 22 september Weert te verlossen van het juk waaronder de stad in WO II gebukt gaat. Met deze etappe dragen de deelnemers aan de wielertocht er toe bij dat de fakkel van het bevrijdingsvuur in Weert blijft branden en de herinnering niet gaat vervagen.

Onder een luid en dankbaar applaus arriveren de rijders in Weert. Ruim op tijd om een krans te leggen bij het Suffolkmonument naast de Stadsbrug waar de herdenking, voor het eerst in deze vorm, plaatsvond ter gelegenheid van het feit dat de stad 74 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. Vrede is niet vanzelfsprekend. Opdat wij niet vergeten!

Schrijf nu in. Er is een maximum van 50 deelnemers.

Mail ons: stichtingblauw2002@gmail.com